Overzicht van de winnaars 


D'R TIM - DE VOESREGEL
WINNAAR 2023


𝐃’𝐫 𝐓𝐢𝐦 𝐰𝐢𝐧𝐭 𝐡𝐞𝐭 ‘𝐏𝐚𝐫𝐤𝐬𝐣𝐭𝐚𝐝 𝐋𝐞𝐞𝐝𝐣𝐞𝐬 𝐊𝐨𝐧𝐤𝐨𝐞𝐫’ 𝐛𝐢𝐣 ‘𝐂.𝐕. 𝐝𝐞 𝐒𝐣𝐞𝐩𝐞𝐧𝐞’ 𝐢𝐧 𝐎𝐢𝐫𝐬𝐛𝐞𝐞𝐤.
Debutant D'r Tim wint het PLK met ‘De Voesregel’, geschreven door Tim Hamers en Dwayne Horbag.
Na een sfeervolle en spannende editie in ‘Partycentrum de Oirsprong’ werd door het presentatie duo ‘Patty van de Weerdt’ en ‘John Venhovens’ ‘De Voesregel’ als winnend lied bekend gemaakt.
‘De Herringbiessere’ behaalde met ‘Hokus Pokus’ de tweede plaats en ‘Ivana’ met ‘Veer Zeen Dao’ de derde plaats.
Organisator Smits bedankt de organiserende vereniging, vrijwilligers, medewerkers en alle deelnemers voor deze meer dan deze geslaagde avond.
Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het PLK in 2024.
Foto: Dimaplo | Marc PloumIVANA - Loat 't Los

WINNAAR PLK 2020

IVANA - Loat 't Los   

Laot ut los! van zangeres Ivana is zaterdagavond uitgeroepen tot de beste carnavalssjlager van Parkstad Limburg. De zangeres uit Brunssum kreeg in gemeenschapshuis Heksenberg de meeste punten van de jury.

De zangeres deed voor het eerst mee aan de liedjeswedstrijd en staat pas aan het begin van haar solocarriére. Het PLK winnen was overigens niet de inzet van de Brunssumse debutante. Ze had zich ingeschreven omdat ze het vooral leuk vindt om op te treden en plezier te maken met de mensen.

Na haar deelname aan de talentenjacht "Wae weurt Sjpringlaevend" van L1, besloot ze na het behalen van de tweede plaats om solo op te gaan treden. Sjpringlaevend-frontman Dwayne Horbag besloot Ivana onder de vleugels van zijn mediabedrijf Limbo Studio's te nemen en een lied voor haar te maken met de titel "Laot ut los".


Bron: ©Loo-TV
Foto: 
© Franssen Fotografie MELANIE & CLAIRE - VIEËR HAUWTE VOL  

WINNAAR PLK 2019 

Het Parksjtad Leedjes Konkoer is dit jaar gewonnen door Melanie en Claire. De twee dames uit Schinnen kregen met hun nummer Vieër Hauwte Vol de meeste punten van de jury. Het liedje mag zich dan ook het beste carnavalsliedje van Parkstad noemen.

Tweede werd Here We Go van het Heerlense duo Guus Smeets en Ron Schoenmaekers. De Herringbiessere uit Bocholtz/Simpelveld werden derde met het nummer Dieng Ooge.

Vierentwintig carnavalsliedjes uit alle Parkstad-gemeenten passeerden zaterdagavond de revue in het Streeperkruis in Landgraaf. Een week voor carnaval was dit het laatste carnavals leedjes konkoer. 


Bron: ©Loo-TV
D’r Dustin - Haut Mich Vas Mit Vastelaovend
WINNAAR PLK 2018

(Dustin van de Laarschot) uit Hoensbroek heeft het Parksjtad Leedjes Kónkoer 2018 gewonnen.
Hij liet met het nummer Haot mich vas mit Vastelaovend de winnaar van vorig jaar, Sjpringlaevend uit Simpelveld, achter zich.


Jury
In Partycentrum Oud-Zumpelveld streden zaterdagavond 23 finalisten om de baeker mit ut groeëte loak. Een jury kroonde uiteindelijk Haot mich vas mit Vastelaovend tot het beste vastelaovendleedje van Parkstad. Naast carnavalisten uit de Parkstadgemeenten konden ook mensen uit Gulpen-Wittem en Schinnen zich dit jaar inschrijven. 

Bron: ©De Limburger
Afbeelding: Luc LodderSjpringlaevend - Mit Vastelaovend Waed Limburg Herboren
WINNAAR PLK 2017

Duo Sjpringlaevend, Femke Philippens en Dwayne Horbag, uit Simpelveld heeft het 15e Parksjtad Leedjes Konkoer PL+S gewonnen.

Voor een volle zaal in Bocholtz wist het duo, dat vorig jaar nog in de TVK finale stond, met hun liedje “Mit vastelaovend waed Limburg herboren” de ‘baeker mit ut groeëte loak’ mee naar Simpelveld te nemen. Sjpringlaevend eindigde vóór drievoudig winnaar de Herringbiessere uit Bocholtz. De Twieë Gewaejde uit Nuth eindigden op de derde plaats. In het Parksjtad Leedjes Kónkoer PL+S strijden deelnemers uit heel Parkstad en dit jaar voor het eerst uit Schinnen om de onmetelijke eer op het gebied van carnavalsliedjes. De Schinnense afvaardiging Melanie en Claire uit Doenrade stormden meteen de ranglijst binnen met een 4e plaats.


Bron: ©L1 Limburg 
Foto: Sjpringlaevend (Limbo Studio's)
Voorgaande jaren:


2016

De Herringbiessere

Deep In Mien Hats

Bocholtz

2015

De Herringbiessere

Durf tse Leave

Bocholtz

2014

De Herringbiessere

Leefde, Sjpass en Moeziek

Bocholtz

2013

Peer Heiligers

Bumperklaeve

Landgraaf

2012

Ich en die anger tswei 

't Sneijt Konfettie 

Bocholtz

2011

Ich en die anger tswei

D'r Foto-polonaise

Bocholtz

2010

Prinseroad Schaesberg

Loat Mer Goa

Landgraaf

2009

Geitenfokkers

Zints V'r Vuure In 'T Joar

Bocholtz

2008

Sjpasskloep Vasteloaventskrauw

Heija Heija Hexesjoes

Bocholtz

2007

God Gestrik

Haste Noe Gezieë

Simpelveld

2006

Dörpsgekke

Sjtamele

Heerlen

2005

Rob Dijcks en Peter Paas

Wietsefiets

Heerlen

2004

Sjpaskloeb Durchee

Doa Hei, Hei Doa

Kerkrade

2003

Jraater Sjtroase Zengere

Ing Moel Va Dich

Kerkrade