Welkom op de website van Het Parksjtad Leedjes Konkoer

TICKETS


Bekendmaking finalisten PLK 2024

Finale van het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’ in ‘Gemeenschapshuis Mariarade’.
In samenwerking met C.V. Blauw-Wit met hun prins Nick I en Chapeau Catering vindt het jaarlijkse PLK dit jaar plaats in Mariade. Organisator Sám Smits kijkt uit naar deze editie.


Op maandag 15 januari om 19.11 uur worden via ZO-NWS, Social Media en www.parksjtadleedjeskonkoer.nl de finalisten bekend gemaakt via een Podcast. Wie volgt ‘D’r Tim’ met ‘De Voesregel’ uit Kerkrade op? Het blijft nog even spannend, maar dit alles wordt 27 januari bekend! Sám is enorm verheugd en wil natuurlijk een groot dankwoord uitspreken naar alle sponsoren, die dit evenement medemogelijk maken, en de juryleden, die alle nummers vakkundig beoordeeld hebben.

Ook dit jaar is de finale live te zien op ZO-NWS (Ziggo-kanaal 44, KPN, online via hun website en social media) en ligt de presentatie wederom in handen van het prachtige duo Patty van de Weerdt en John Venhovens.

Wil je erbij zijn?
Locatie: Gemeenschapshuis Mariarade
Tickets kunnen vanaf 15 januari 19.11 uur worden gekocht via www.tickli.com of www.parksjtadleedjeskonkoer.nl
Aanvang: 20.00 uur.
Zaal open: 19.00 uur.

Techniek: MH Audio and Lights & Q-Stage


WINNAAR 2023 | D'R TIM - DE VOESREGEL 


𝐃’𝐫 𝐓𝐢𝐦 𝐰𝐢𝐧𝐭 𝐡𝐞𝐭 ‘𝐏𝐚𝐫𝐤𝐬𝐣𝐭𝐚𝐝 𝐋𝐞𝐞𝐝𝐣𝐞𝐬 𝐊𝐨𝐧𝐤𝐨𝐞𝐫’ 𝐛𝐢𝐣 ‘𝐂.𝐕. 𝐝𝐞 𝐒𝐣𝐞𝐩𝐞𝐧𝐞’ 𝐢𝐧 𝐎𝐢𝐫𝐬𝐛𝐞𝐞𝐤.
Debutant D'r Tim wint het PLK met ‘De Voesregel’, geschreven door Tim Hamers en Dwayne Horbag.
Na een sfeervolle en spannende editie in ‘Partycentrum de Oirsprong’ werd door het presentatie duo ‘Patty van de Weerdt’ en ‘John Venhovens’ ‘De Voesregel’ als winnend lied bekend gemaakt.
‘De Herringbiessere’ behaalde met ‘Hokus Pokus’ de tweede plaats en ‘Ivana’ met ‘Veer Zeen Dao’ de derde plaats.
Organisator Smits bedankt de organiserende vereniging, vrijwilligers, medewerkers en alle deelnemers voor deze meer dan deze geslaagde avond.
Binnenkort wordt er meer bekend gemaakt over het PLK in 2024.

Foto: Dimaplo | Marc Ploum
Finalisten Parksjtad Leedjes Konkoer 2023

D'r Tim - De Voesregel
De Herringbiessere - Hokus Pokus
Rene Reulings - Guten Tag, Jóddendaag, Good Evening en Bonsoir
De Twiefelaere - Vastelaovesblaore
Jo Smeets - D'r Sjunste Prins
De Bölkes -  Ddderdatdoot
Frits Pelt en 't Peltkoeër - Loat 'T Effe Los!
Ivana - Veer Zeen Dao
D'r Dustin - Hie Is Get Oet!
Puur Plat - Vasteloavend Vier'ste Euveral
Cheyenne - De Druijm Van Mien Leave
Wienkes Truuj Ruezel Bend De - Vastelaoveskis
Tessa Schmeets - Zoe Is Dat Ooit Bedach
D'r Wielly en D'r Dean - De Vastelaovenshaan
Duo de Radies - Ing Duur Duur
Breuker Neutjes - D'r Breuker Uul
Joeks en d'r Foeks - Mörje Is Hü Alwer Jister
Schmuck Schmuck - Du bis geschmuckt
Foeksewild - Zugabe
3xNix - Vier Blieve Samen
Xam - Vastelaovestieëd
Toujour - Doeërgaon


Koop snel je kaartjes voor de finale van het Parksjtad Leejdes Konkoer 20234 februari: Finale van het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’ in ‘Partcentrum De Oirsprong’.
Ook het ‘PLK’ heeft twee jaar niet plaats kunnen vinden. In samenwerking met ‘C.V. de Sjepene’ uit Oirsbeek kijkt organisator Sám Smits uit naar deze editie.


Smits is verbaasd over het aantal inschrijvingen dat hij heeft mogen ontvangen: ‘Zelden waren het aantal inschrijvingen zo hoog. Ondanks dat het aantal inschrijvingen bij andere concoursen afneemt, zie je dat de muzikaliteit leeft in de Parkstad. Muziek verbindt en ik ben benieuwd wie zich dit jaar de winnaar van het PLK mag noemen, aldus Smits. Hij is enorm verheugd en wil natuurlijk een groot dankwoord uitspreken naar alle sponsoren, die dit evenement medemogelijk maken, en de juryleden, die alle nummer vakkundig beoordeeld hebben.


Ook dit jaar is de finale live te zien op ZO-NWS (Ziggo-kanaal 44, KPN, online via hun website en social media) en ligt de presentatie wederom in handen van glamourvrouw Patty van de Weerdt en haar aanstaande man John Venhovens.

De finalisten worden bekend gemaakt op vrijdag 20 januari om 20.00 uur via ZO- NWS.

Wil je erbij zijn?

Locatie: Partycentrum De Oirsprong in Oirsbeek
Tickets kunnen worden gekocht via www.plk2023.nl
Aanvang: 20.00 uur.
Zaal open: 19.00 uur.
PLK 2021 

Persbericht: PLK 2021 gaat noodgedwongen niet door.

De organisatie van het ‘Parksjtad Leedjes Konkoer’ heeft besloten de komende editie te schrappen in verband met het coronavirus. Aangezien het onzekere tijden zijn, aldus de organisatie, heeft zij alsnog besloten een jaar over te slaan. We hebben gewacht tot het laatste moment, zegt voorzitter Smits, in de hoop dat een alternatief PLK mogelijk was.

 Met pijn in het hart moet de organisatie mededelen dat het dit jaar niet door kan gaan in verband met het coronavirus. Voor de organisatie is het de eerste keer in de geschiedenis dat de finale live geen doorgang kan vinden, maar gezondheid gaat boven alles!

Wij hopen natuurlijk in 2022 wederom een PLK te mogen organiseren met C.V. De Sjepene in Oirsbeek, gemeente Beekdaelen. De organisatie kijkt uit om het PLK met hen te organiseren, tijdens hun jubileumjaar 1X11 joar C.V. De Sjepene.

Blijf gezond!

Tot volgend joar.

 

Stichting Parksjtad Leedjes Konkoer

 

WINNAAR PLK 2020

IVANA - Loat 't Los   

Laot ut los! van zangeres Ivana is zaterdagavond uitgeroepen tot de beste carnavalssjlager van Parkstad Limburg. De zangeres uit Brunssum kreeg in gemeenschapshuis Heksenberg de meeste punten van de jury.

De zangeres deed voor het eerst mee aan de liedjeswedstrijd en staat pas aan het begin van haar solocarriére. Het PLK winnen was overigens niet de inzet van de Brunssumse debutante. Ze had zich ingeschreven omdat ze het vooral leuk vindt om op te treden en plezier te maken met de mensen.

Na haar deelname aan de talentenjacht "Wae weurt Sjpringlaevend" van L1, besloot ze na het behalen van de tweede plaats om solo op te gaan treden. Sjpringlaevend-frontman Dwayne Horbag besloot Ivana onder de vleugels van zijn mediabedrijf Limbo Studio's te nemen en een lied voor haar te maken met de titel "Laot ut los".


BRON ZO-NWS TV


BEKENDMAKING FINALISTEN PLK 2O20!

 

 

PLK+ 2019

De editie van 2019 was een groot succes. Kijk hier PLK+ 2019 terug.

 

 


 
Nieuwe organisator PLK+ 

Het 18e Parksjtad Leedjes Kónkoer zal op 23 februari 2019 georganiseerd worden in Schaesberg. De Sjtreeper Vrouwluu zijn de gastgevers van dit traditierijke en roemruchte liedjesconcours in Parkstad.

De huidige organisator Wim Jennes gaat het stokje overdragen. “Het PLK+ heeft een complete make-over ondergaan in de afgelopen 5 jaar”, aldus Jennes. “De tijden van overvloed liggen ver achter ons en dat dwong tot een transformatie van het PLK in een concours waar de Parkstad liedjes weer centraal staan. Die taak is voltooid en daarmee is voor mij de tijd gekomen om naar een goede opvolger te zoeken.Dat is gelukt. Mag ik u voorstellen: Sám Smits uit Heerlen.”

Sám Smits is een 20 jarig multi talent uit Heerlen, of beter gezegd Heksenberg. Zowel op het podium als achter het podium is Sám, ondanks zijn nog jonge leeftijd, al geruime actief. Toen hij zelf een aantal jaren geleden in de finale van het PLK stond, raakte hij enthousiast van dit grootste liedjesconcours van Parkstad, waarin vorig jaar maar liefst 47 liedjes inschreven en zijn leeftijdgenoot Dustin van de Laarschot uit Hoensbroek met de hoogste eer ging strijken. Het PLK+ komt daarmee wederom in goede handen en gezien de jonge leeftijd en het aanstekelijke enthousiasme van Sám zal het PLK+ vast en zeker het typische Parkstad lied blijven voortbrengen.

Jennes voor de laatste maal: “Sám, veel succes en houd de liedjescultuur van Parkstad in stand. Dank aan alle deelnemers en fans van het PLK in de afgelopen 5 jaar. Het was een mooie tijd. Geef Sám het vertrouwen en zorg dat het PLK vooral een gezellig en eervolle liedjeswedstrijd blijft. Laat de verwedstrijding niet toe tot het PLK en blijf allemaal mooie muziek maken en genieten van de Vastelaovend.”