Welkom op de website van Het Parksjtad Leedjes Konkoer

 


 

MELANIE & CLAIRE - VIEËR HAUWTE VOL  

WINNAAR PLK 2019 

Het Parksjtad Leedjes Konkoer is dit jaar gewonnen door Melanie en Claire. De twee dames uit Schinnen kregen met hun nummer Vieër Hauwte Vol de meeste punten van de jury. Het liedje mag zich dan ook het beste carnavalsliedje van Parkstad noemen.

Tweede werd Here We Go van het Heerlense duo Guus Smeets en Ron Schoenmaekers. De Herringbiessere uit Bocholtz/Simpelveld werden derde met het nummer Dieng Ooge.

Vierentwintig carnavalsliedjes uit alle Parkstad-gemeenten passeerden zaterdagavond de revue in het Streeperkruis in Landgraaf. Een week voor carnaval was dit het laatste carnavals leedjes konkoer. 


Bron: ©Loo-TV

 

 

PLK+ 2019

De editie van 2019 was een groot succes. Kijk hier PLK+ 2019 terug.

 

 


 
Nieuwe organisator PLK+ 

Het 18e Parksjtad Leedjes Kónkoer zal op 23 februari 2019 georganiseerd worden in Schaesberg. De Sjtreeper Vrouwluu zijn de gastgevers van dit traditierijke en roemruchte liedjesconcours in Parkstad.

De huidige organisator Wim Jennes gaat het stokje overdragen. “Het PLK+ heeft een complete make-over ondergaan in de afgelopen 5 jaar”, aldus Jennes. “De tijden van overvloed liggen ver achter ons en dat dwong tot een transformatie van het PLK in een concours waar de Parkstad liedjes weer centraal staan. Die taak is voltooid en daarmee is voor mij de tijd gekomen om naar een goede opvolger te zoeken.Dat is gelukt. Mag ik u voorstellen: Sám Smits uit Heerlen.”

Sám Smits is een 20 jarig multi talent uit Heerlen, of beter gezegd Heksenberg. Zowel op het podium als achter het podium is Sám, ondanks zijn nog jonge leeftijd, al geruime actief. Toen hij zelf een aantal jaren geleden in de finale van het PLK stond, raakte hij enthousiast van dit grootste liedjesconcours van Parkstad, waarin vorig jaar maar liefst 47 liedjes inschreven en zijn leeftijdgenoot Dustin van de Laarschot uit Hoensbroek met de hoogste eer ging strijken. Het PLK+ komt daarmee wederom in goede handen en gezien de jonge leeftijd en het aanstekelijke enthousiasme van Sám zal het PLK+ vast en zeker het typische Parkstad lied blijven voortbrengen.

Jennes voor de laatste maal: “Sám, veel succes en houd de liedjescultuur van Parkstad in stand. Dank aan alle deelnemers en fans van het PLK in de afgelopen 5 jaar. Het was een mooie tijd. Geef Sám het vertrouwen en zorg dat het PLK vooral een gezellig en eervolle liedjeswedstrijd blijft. Laat de verwedstrijding niet toe tot het PLK en blijf allemaal mooie muziek maken en genieten van de Vastelaovend.”